Sokol Dolní počernice, oddíl kopané

znak V Ráji 611
Dolní Počernice
190 12 Praha 9
telefon: 723 558 576
e-mail: dpkopana@volny.cz

let

Nadcházející zápas

8. 6. 2024: 14:30
FK Dukla Praha C - Dolni Počernice

Poslední zápas

8. 6. 2024: 9:00
Dolni Počernice - TJ Spoje Praha
0:12 (0:7)
Celou sezónu končíme výhrou na půdě soupeře
Napsal: kašpi dne Středa, 22 Červen 2016 13:24   

Náš tým mladších žáků má za sebou kvalitní sezónu a zajímá-li Tě jak uspěl v posledním mistrovském utkání na půdě Unionu Vršovice, tak neváhej a vstup na celý článek.

Rok s rokem se sešel a my znovu celou mistrovskou sezónu končíme ve Vršovicích na hřišti tamního Unionu. Zatímco loni bylo již před výkopem danné, že sestupujeme a hráli jsme s domácími pouze o čest a slávu, tak letos bez ohledu na konečný výsledek jedeme slavit konečné třetí místo v tabulce. Navíc pro všechny kluky, kteří jsou ročník 2003 to byl poslední zápas v jejich kariéře v kategorii 7+1. Proto byl pokyn do zápasu zcela jednoznačný, vše si náležitě užít! Kluky nabádám k tomu, aby do utkání samotného přenesli formu posledních dní a s tím i kvalitu, kterou mi prokazovali v týdnu na trénincích.

Jelikož někteří borci odjeli na školu v přírodě, nekteří jsou ve stavu zraněných a Lišák s Ajfelem dostali prostor pro rodinné záležitosti, tak nás je tentokrát méně než obvykle. Ve výsledku s tím nebyl žádný problém, protože se alespoň všichni kluci dostali ihned do patřičného tempa a na domácí, kteří své řady posílili hráči z přeborového A-týmu patřičně vlétli. Od prních vteřin jsme se mohli spolehnout na Michla Folddynu v bráně, který skvěle rozehrával, dirigoval obranu a hlavně chytal. Kluci v poli hráli tak, jak jsem je ještě neviděl a domácí jsme přehrávali takovou fotbalovostí, že byla otázka času, kdy gólově udeříme. Po této stránce jsme si vše podstatné nechali do zdrcující deseminutovky mezi 12. a 21. minutou. Nejprve kombinací uvolňujeme Filipa Rakúse, který je sám před brankáře. Filip se skvěle zorientuje a nekompromisní střelou pod břevno otevírá gólový účet Počernic 0:1. Pár minut na to hází Pavel Strouhal dlouhý aut až před bránu domácích tak, že míč přistane u kopaček Marka Štěpána. Mára si míč zpracuje a mazácky ho pošle domácímu brankáři mezi jeho nohami do sítě 0:2. Pak se vysune z pozice stopera Dominik Kuzma a najde si odražený míč. Utaženou střelou ho nasměruje do pravého dolního rouhu vršovické brány a zvyšuje na 0:3. Kluci se fotbalem doslova baví, jedna kombinace střídá druhou, nevypustí jediný souboj a domácí hráče skvěle presují. Z toho pramení náš stálý tlak do brány domácích, který neustává ani po střídaní, kdy jdou postupně na hřiště David Hrdina, Jakub Šťastný a Dan Foldyna. Bohužel již gólově neudeříme ani když Filip Rakús s míčem u nohy projde až k brankové čáře odkud servíruje nádhernou přihrávku před opuštěnou bránu Unionu. K naší smůle v tomto prostoru nemáme v ten moment nikoho na dorážku...

Je nám jasné, že druhý poločas na nás budou chtít domácí vlétnout a zápas zdramatizovat. Na to chceme odpovědět stále aktivním výkonem a mít hru pod kontrolou. Do naší brány jde v rámci tradičního střídání Kuba Fašianok a sestavu vracíme do úvodního rozestavení. I přes velkou obětavost Michala Slabého postupně ztrácíme střed hřiště a domácí urostlým Fickem udeří. Na chvilku ho necháme z dozoru a hned dostává průnikovou přihrávku, kterou bezpečně zužitkuje ke snížení na 1:3 z pohledu domácích. Pak střílí těsně vedle a kluci musí zformovat své řady. Posílám k tomuto borci rychlonohého a důrazného Smolíčka, aby mu zavřel manévrovací prostor. Kluci se i díky tomu začínají zase častěji dostávat na polovinu domácích a při jednom z průniků je faulovám Filip Rakús. Je pískán pokutový kop na který je mimo jiné určen Pavel Strouhal. Tentokrát ho domácí brankář vychytá a střelu po své levé ruce skokem vyrazí. Naštěstí nás nemrzí ani pěkná šance Davida Hrdiny, který je sám před brankářem a střelou z první zakončí pěknou souhru. My máme Filipa Rakúse, který vzal opět vše na sebe. Vlétl do domácí obany jako vítr a jistou střelou za tyč stanovil konečné skóre na 1:4 v náš prospěch. Domácí se sympaticky snažili do poslední chvíle, ale naše "malé pušky" v obraně Dan Foldyna a Michal Slabý  jim již nic nedovolili.

Po závěrečném hvizdu si přímo na hřišti zakřičíme oslavný pokřik a na památku pořídíme skupinové foto i s fanoušky. Za celý zápas všem klukům uděluji velikou jedničku s hvězdičkou. Myslím, že si jí zaslouží i za celoroční práci a celkový přístup k fotbalu. Tímto my jako tým děkujeme všem rodinným příslušníkům, fanouškům a přátelům dolnopočernické kopané za přízeň, kterou nám věnují a myslím, že i díky tomu jsme si užili krásnou rozlučku v našem areálu s veleúspěšnou sezónou. Nakonec byla i ta vysněná medaile! Zvláštní poděkování bych chtěl vyslovit Jakubovi Fialovi, který mi jako vedoucí mužstva báječně pomáhá se zápisy i veškerou legislativou a Honzovi Chrastilovi, který nás v průběhu jara posílil na pozici trenéra brankářů. Kluci pod jeho vedením udělali spoustu práce a velký pokrok.

Góly: Filip Rakús 2x, Marek Štěpán 1x, Dominik Kuzma 1x

Sestava: Michal Foldyna (b), Jakub Fašianok (b), Jan Zámyslický, Pavel Strouhal, Dominik Kuzma, Franta Fiala, Marek Štěpán (c), Michal Slabý, Filip Rakús, Jakub Šťastný, Dan Foldyna, David Hrdina

 



 

Svátek má

Dnes 27.07.2024 : Viktor
Zítra 28.07.2024 : Marta

Narozeniny má

1.7.2024: Jan Mojžíš 12 let
18.7.2024: Marcus Plecitý 12 let
20.7.2024: Dominik Tkach 13 let
23.7.2024: Tomáš Hospodarik 13 let
6.8.2024: Radim Juraj Kácha 12 let

Anketa

Kde nás najdete

mapa

Reklama

Archiv

Vyhledat

Login